Jalousi - Hvad gør man ved det?!

September 20, 2016

 

Mange tror at jalousi handler om hvor meget man elsker sin partner - men det handler ofte om noget helt andet, og meget mere end det. Jalousi er helt normalt, men det kan også ødelægge ens hverdag og forholdet til ens partner, hvis det kommer til at fylde for meget. Her får du svar på nogle af de underliggende årsager til jalousi, og hvad du selv kan gøre ved det. 

 

Så hvis jalousi ikke er et bevis for kærlighed, hvad er det så? 

 

Jalousi hænger ofte sammen med disse temaer:  

 

1) Lavt selvværd. 

 

2) Ængstelighed - tendens til at være nervøs, anspændt, usikker, bekymret og ligge lidt lavt i humøret.  

 

4) Afhængighed af partneren. 

 

5) En følelse af ikke at være god nok. 

 

6) En generel frygt for at blive forladt. 

 

7) Problemer med kommunikation eller at give udtryk for egne behov. 

 

Jalousi handler altså meget mere om en selv end om ens partner. Derfor er det vigtigt,  at man tør at arbejde med sig selv og sammen med sin partner, så man kan finde nye måder at være sammen på, hvor jalousi ikke ødelægger det. 

 

De vigtigste områder, man kan arbejde med er disse: 

 

1) Det allervigtigste er at arbejde med dit selvværd, din tro på at du er god nok som du er, og din tro på jeres forhold. Du skal være flink mod dig selv, og give dig selv den plads og tid, du har brug for. Dyrk dine egne interesser og venner. Selvom man har en kæreste, behøver man ikke at sidde på skødet af hinanden hver dag. Skru lidt ned for ambitioner og forventninger til dig selv i en periode, så du ikke går og slår dig selv i hovedet med alle de ting, du burde have gjort. Prøv at lægge mærke til hvor mange negative tanker, du har om dig selv. De fleste af os har flere end vi tror. Skriv dem ned, og prøv at rette dem til mere realistiske tanker. Den slags automatiske negative tanker kan være lidt svære at opdage, og de er oftest langt mere negative end hvad der er fair i forhold til hvordan virkeligheden ser ud. 

 

2) Snak med din partner om din jalousi. Aftal evt. på forhånd, at når du bliver grebet af jalousi, så er det okay, at du siger noget i retningen af "Hov, nu blev jeg lige overfaldet af jalousien, kan vi lige stoppe og finde ud af hvorfor?", så din partner kan hjælpe dig. Undgå vrede, sarkasme og beskyldninger. Prøv at finde ud af hvad du havde brug for, som du ikke fik. Løb din fantasi af med dig i alle mulige skrækscenarier, som du egentlig godt ved ikke passer? Så har du brug for mere information om, hvad der egentlig foregik. Var det fordi, at du fik fortalt om noget, du gerne ville have været en del af også? Så foreslå noget nyt i kan lave sammen. Hvad skal i gøre anderledes næste gang?  

 

3) Lav jalousien om til nysgerrighed 
Når man bliver ramt af jalousi, har man ofte lyst til at blive vred, hidsig eller flygte fra situationen, men prøv om du kan stoppe op istedet, lige tage en dyb vejrtrækning, og så vende de følelser om til nysgerrighed istedet for. Vores fantasi skaber tit meget mere ubehagelige forestillinger end virkeligheden kan. Øv dig i at blive nysgerrig og stille spørgsmål når du bliver ramt af jalousi. Du skal have så mange detaljer om, hvad der i virkeligheden skete, at din fantasi ikke kan løbe af med dig. 
 

God arbejdslyst! 

 

 

 

 

Please reload

Vigtige emner

Jalousi og 13 metoder til at slippe den

January 6, 2020

1/4
Please reload

Nyeste blogs

October 18, 2019

September 9, 2019

March 6, 2018

September 15, 2017

January 10, 2017

Please reload

Følg min blog
RSS Feed

Åbningstider efter aftale 
 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 12.00 - 20.00

Onsdag: 10.00 - 14.00.

 

CVR nr. 37379743 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now