Grå og kedelig hverdag? Gå på opdagelse efter guldklumperne!

May 2, 2016

Vi mennesker er lidt nogle vanedyr, og vi kan godt lide at tingene er, som de plejer at være. Det er det mest trygge. Men desværre betyder det også, at vi tit ender med at finde os selv i en rutinepræget grå hverdag, hvor vi begynder at kede os eller bliver energiløse og irritable, og kommer til at mangle overskud til at gøre de ting, som virkelig betyder noget for os og vores humør. Det bliver lidt en ond cirkel, som bestemt ikke forebygger hverken stress på arbejde eller forbedrer vores forhold til dem, som vi deler vores liv med! 
Derfor har jeg lige samlet lidt tanker og gode råd, som jeg selv har stiftet bekendtskab med inden for det sidste halve års tid, blandt andet fra Chris MacDonald og fra mine erfaringer med at gå fra at være ansat til at være selvstændig. For mig var det nemlig rigtig vigtigt f.eks. at få muligheden for at rykke arbejdstiderne til klokken 12.-19.00 istedet for de sædvanlige arbejdstider fra 8.00-16.00, der er på de fleste arbejdspladser. Selvom der er andre udfordringer forbundet med at være selvstændig, så betyder den ekstra frihed, selvbestemmelse og fleksibilitet så meget mere for mit gode humør og overskud, og derved også min evne til at hjælpe andre. De erfaringer og ændringer, jeg har gjort mig, har føltes lidt som at gå på jagt efter guldklumper, som jeg kunne samle sammen og tage frem og kigge på senere igen og igen og igen! :) 

 

Her er lidt af det, som jeg har brugt på min vej. Måske du også kan bruge noget af det: 

 

Opmærksomhed på om du føler dig glad, neutral eller nedtrykt. 
For at vi kan lave om på de ting vi gør, for at få det bedre i hverdagen, så er vi nødt til at lære at rette vores opmærksomhed mod hvordan vi egentlig har det lige nu og her. Væn dig til at spørge dig selv en gang i timen "Har jeg det egentlig godt med at gøre det her lige nu, eller føles det ubehageligt?". Det behøver ikke at være så detaljeret, men hvis du bare skelner mellem en eller anden glad-følelse, neutral og en eller anden nedtrykt-følelse, så er det nok til at guide dig til at gøre noget andet, hvis du opdager, at det du har gang i egentlig ikke føles særlig godt. 


Mere ferie og flere gode oplevelser ind i hverdagen. 

Jeg kan faktisk ikke huske, hvor jeg hørte eller læste det henne, men der var en, som elskede sine ferier og blev træt af stort set kun at leve for de der 2 årlige ferier, han kunne tage på. Derfor besluttede han sig for at få mere ferie ind i hverdagen. 
Selvfølgelig kan man ikke holde ferie hele tiden, men det er måske en overvejelse værd, om man kunne skrue lidt ned for forbruget, så man kunne gå lidt ned i arbejdstid. 30 timer istedet for 37 timer gør alverdens til forskel! 

Men det handlede lige så meget om at dyrke alle de gode minder og oplevelser, man har på ferie. Altså skabe lidt mere feriestemning. F.eks. ved at kigge på billederne derfra, drikke sjove drinks hvis det var dét man gjorde, høre den musik man hørte på ferien, gro nogen af de planter man tit kun ser på f.eks. sommerferier, fortælle andre om ens oplevelser, og spørge om deres egne ferieoplevelser osv. 

 

Hvad gør dig glad eller giver dig en god følelse? 
Der er mange mennesker, der måske kan have svært ved at mærke forskelle i hvordan de lige har det med forskellige ting, men der ER forskel, også selvom de måske er små, og de har en stor betydning for vores sindstilstand alligevel. Desværre har vi også tit en tendens til at negligere de aktiviteter eller den betydning, en bestemt aktivitet har for os fordi forskellen er så lille. MEN de skal prioriteres alligevel, hvis man vil have det bedre i hverdagen. Det er ikke lige gyldigt om man hører kærestens eller ens eget yndlingsmusik, om man spiser det, som kæresten har lyst til eller det man selv har lyst til osv. Så læg mærke til, hvad der egentlig gør dig glad eller gør dig i bedre humør, og gør noget mere af det! 


Hvilke værdier har du i livet?
Har du nogensinde tænkt over hvilke værdier, du egentlig har i livet? For at trives, er det vigtigt at man lever i overensstemmelse med sine værdier. Det vil sige, at man er nødt til at være bevidst om hvilke værdier man har, så man kan beslutte at handle i overensstemmelse med dem, istedet for bare at lade den ene dag gå efter den anden. Værdier er noget som er vigtigt for os, noget vi tror på betyder noget, og noget vi både forpligter os selv og gerne også andre til. Det er sådan nogle ting, vi tit har tilfælles med vores partnere og gode venner. Nogle eksempler kan være værdier som at tage sig godt af sig selv, at holde sig i form, at spise ordentlig mad sammen hver dag, at have tid og overskud til at tage sig af sin familie og partner, at have frihed, at være fælles om ting, at kunne tage alenetid med god samvittighed, at tjene penge der gør livet lettere, at have en karriere hvor man gør en forskel, at der er plads til at lave ingenting og dovne sommetider, at have spændende samtaler med andre osv. osv. 


Hvad er vigtigt for dig i dagligdagen? 

Det kan godt være en sjov lille øvelse at sætte sig ned og prøve at prioritere i hverdagens aktiviteter. Som regel prioriterer man huslige pligter og "burde-tanker" ret højt, og så ender det med, at man ikke har mere tid eller energi tilovers når man endelig når hen til de ting, man egentlig havde lyst til at bruge sin tid på. Prøv at bytte rundt på dem! Start med at gøre de ting, du egentlig har lyst til, og lad huslige pligter og "burde-tanker" vente til senere eller dagen efter. Stol på at du nok skal få dem gjort, inden de vokser dig over hovedet. 

SÅ....hvilke handlinger kan du gøre flere af, for at leve efter dine værdier og hvad der er vigtigt for dig, som kan give dig mere glæde i hverdagen?  
 

 

Please reload

Vigtige emner

Jalousi og 13 metoder til at slippe den

January 6, 2020

1/4
Please reload

Nyeste blogs

October 18, 2019

September 9, 2019

March 6, 2018

September 15, 2017

January 10, 2017

Please reload

Følg min blog
RSS Feed

Åbningstider efter aftale 
 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 12.00 - 20.00

Onsdag: 10.00 - 14.00.

 

CVR nr. 37379743 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now