Trækker du vejret?

January 25, 2016

 

Det svarer du nok ”ja, selvfølgelig gør jeg da det!” til, men nu kan du sikkert også godt regne ud hvor jeg er på vej hen. De fleste af os glemmer nemlig tit at trække vejret på den måde, der er sundest for os, både for vores krop og vores mentale overskud.

 

Prøv at tage en dyb vejrtrækning.

 

Løftede du brystkassen og trak måske maven lidt ind? Så trak du vejret ret overfladisk.

 

Det, som er meget sundere end at trække vejret overfladisk (altså med brystkassen), det er at trække vejret med maven. Det vil sige, at når du tager en indånding, så er det din mave, der skal løfte sig og ikke din brystkasse. Det kan godt kræve lidt øvelse lige at finde ud af, hvordan man gør det, men det er lettest hvis du f.eks. lægger dig ned, og lægger en hånd på din mave og en hånd på din brystkasse. Så trækker du vejret ind igennem næsen, og det er næsten som om at der føles lidt mere modstand i luftvejene, når du bruger maven til at trække vejret med. Du kan mærke med dine hænder om din mave løfter sig, og om din brystkasse bliver nede. For nogle kan det godt føles lidt ubehageligt i starten, fordi man kommer til at bruge nogle andre muskler end dem man plejer at bruge. Der kan også være spændinger, som man løsner op for når man trækker vejret på den måde, så derfor kan det godt føles meget anderledes. Men prøv det! Og husk dig selv på det nogle gange om dagen, lige at trække vejret med maven i stedet for brystkassen. Det kan også hjælpe på uro, stress og angst, fordi det får kroppen til at slappe bedre af.

 

 

Please reload

Vigtige emner

Jalousi og 13 metoder til at slippe den

January 6, 2020

1/4
Please reload

Nyeste blogs

October 18, 2019

September 9, 2019

March 6, 2018

September 15, 2017

January 10, 2017

Please reload

Følg min blog
RSS Feed

Åbningstider efter aftale 
 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 12.00 - 20.00

Onsdag: 10.00 - 14.00.

 

CVR nr. 37379743 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now