Løber din vrede også af med dig?

October 13, 2016

Eller kan du nogle gange blive så vred, at du bliver bange for, hvad du kan finde på at gøre? 

 

Har du for eksempel oplevet, at: 
 

Du bliver så vred, at du føler du ikke kan styre dig selv?


Din vrede løb af med dig, og du får sagt eller gjort ting, som du fortryder bagefter? 

 

Du ikke kan tænke klart og fornuftigt, når du bliver vred? 

 

 

Så kan det være, du kan bruge de her gode råd til at få styr på din vrede med: 

 

1) For det første, så skal du acceptere at vrede er en hel almindelig følelse, og du skal give dig selv lov til at blive vred, fordi vreden har tit en mening. 

 

2) Det du skal beslutte dig for til gengæld, er at din vrede skal have et udtryk, som både er fair over for dig selv og andre mennesker, så du ikke fortryder bagefter, og så du er sikker på, at du bevarer dine venner, kæreste mm. 

 

3) Find en måde at få din vrede ud på, hvor den ikke går ud over andre. Gå en lang tur, løb, tag en slåskamp med sengen, lyt til høj musik, skriv. Gør et eller andet fysisk, som kan hjælpe dig af med noget af energien, der er i vrede. 

 

4) Hvis vreden opstår i diskussioner og du føler den begynder at løbe af med dig, så stop op, tag en dyb vejrtrækning og sig f.eks. "Jeg bliver lige nødt til at gå 10 min, fordi jeg bliver virkelig vred lige nu, men bagefter kan vi snakke videre".  Når man er meget vred, kan man ikke tænke klart, så du er nødt til lige at falde til ro et andet sted, inden du kan tænke klart igen, og komme videre i en diskussion på en ordentlig måde. 

 

5) Her kommer det mest udfordrende: Du er nødt til at sætte dig ned på et tidspunkt, og gennemgå de situationer, hvor vreden er løbet af med dig, meget detaljeret! Prøv at beskrive situationen, hvad der skete, hvem der sagde hvad, og find det præcise tidspunkt hvor du blev ustyrligt vred på. Du skal prøve at finde ud af, hvad det var, der triggede dig. Det kan være forskellige ting fra gang til gang, så du er nok nødt til at gøre det flere gange. 

I mange tilfælde handler det om nogle eller flere af disse ting: 

o Du føler at personen, du snakker med taler ned til dig, er nedladende over for dig, ikke respektere dig, afbryder dig imens du taler, anklager dig, eller bebrejder dig for ting, du ikke har gjort. Selvfølgelig kan vi alle begå fejl, og det er ok at folk påpeger det, men man har stadigvæk ret til at blive talt til på en ordentlig måde. Så skal du bede personen om at tale ordentligt til dig, hvis de vil gøre sig håb om at du hører efter. Vrede, der opstår i selskab med andre, handler tit om måden man snakker sammen på; om man hæver tonelejet, antager alt muligt om hinanden på forhånd, anklager hinanden for ting og sager osv. 

 

o Dine planer, behov, interesser eller mål bliver overset eller nedprioriteret. 
I sådanne tilfælde kan man også blive rigtig vred, fordi de ting er vigtige for at, man har det godt. Mange har en tendens til at ofre deres egne behov og interesser for andres skyld. Enten fordi "så er der fred" eller fordi man er vandt til eller nødt til at indgå mange kompromiser med andre. I sådanne tilfælde kan man øve sig i at holde fast i sig selv, og det man har lyst til, og der kan være mange fordele at hente, ved at fortælle om sine planer til andre på forhånd, så de ved hvad de kan forvente, så de ikke begynder at lave planer på dine vegne. 

 

o Du føler at din glæde bliver taget fra dig. 
Mange mennesker er rigtig gode til hurtigt at pille andre ned, hvis de er lidt for glade, eller hvis ting går lidt for godt. Om det er jantelovens skyld, det ved jeg ikke. Men andres egen usikkerhed kan sommetider få dem til at forsøge at begrænse din glæde, og så kan man blive både vred, skuffet og trist, men man kommer ofte til at begrænse sin egen glæde alligevel fordi man ikke vil såre den anden. Men hvis du ikke skal gå og hobe vrede op inden i dig, så er det vigtigt, at du gør alt hvad du kan, for at holde fast i dine glæder og interesser. Nogle gange kan man bede andre direkte om at være glad på ens vegne, men hvis ikke man kan det, så kan det være en god ide, at finde andre eller andre steder, hvor man kan få lov til at dele sin glæde uden at blive pillet ned. 

 

Please reload

Vigtige emner

Jalousi og 13 metoder til at slippe den

January 6, 2020

1/4
Please reload

Nyeste blogs

October 18, 2019

September 9, 2019

March 6, 2018

September 15, 2017

January 10, 2017

Please reload

Følg min blog
RSS Feed

Åbningstider efter aftale 
 

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: 12.00 - 20.00

Onsdag: 10.00 - 14.00.

 

CVR nr. 37379743 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now